Om mig


Anna Harrstedt

auktoriserad Feldenkraispedagog

Pedagogik har alltid varit en av mina absoluta styrkor!

Trots att jag inte är lärare utan har jobbat som civilekonom i många år så har jag alltid haft lätt för att göra saker begripliga för andra.


Efter en lång karriär med trött ländrygg och mängder med ryggskott så hittade jag metoden Feldenkrais® 2005. Innan dess hankade jag mig fram med hjälp av olika behandlingar och terapeuter.


Jag gick till och från hos min Feldenkraispedagog och förstod egentligen inte alls vad som hände men mina besvär dök inte upp lika ofta längre så

jag förstod att jag var något på spåren.


När jag hörde att en utbildning skulle startas i Malmö 2008 så kände jag att det här ville jag inte missa! Jag tog tjänstledigt och hoppade på. Det förändrade mitt liv!

Efter det första segmentet på 4 veckor kände jag mig 10 år yngre i kroppen. Och efter 4 år hade jag helt förändrat hur jag rör mig. Jag hade fått ett nytt rörelsemönster och en fri kropp.


Idag gör jag allt annorlunda; jag står, går, springer annorlunda. Jag andas annorlunda och har slutat hålla in magen vilket jag hade gjort i massor med år utan att vara medveten om det. Jag vet hur jag använder mitt skelett och var jag hämtar kraften till mina rörelser.


Under utbildningen lärde jag mig hur de allra flesta av oss har vanor som gör kroppen illa. Inte så där pang bom utan lite, lite varje dag. Och till sist när bägaren är full så säger kroppen ifrån!


Metoden Feldenkrais® är en fantastisk verktygslåda att ta till när man vill förändra sin kropp, sitt rörelsemönster och bryta de ovanor som skapar spänningar och smärta. Jag är oändligt tacksam för att den kom i min väg och inte bara hjälpte mig bli smärtfri utan också gjorde att jag idag jobbar med att hjälpa andra. Det är så mycket mer meningsfullt än debit och kredit och jag får fullt ut användning för min pedagogiska läggning.

framifrån håller arm - beskuren
framifrån håller höft 2
Pärla_lyfter armbåge_beskuren