Företag


Investera i personalen för en välmående och glad arbetsplats

brainstormning
Intelligent group of young school children all raising their hands in
At dentist's office-1
Construction worker using electric drill on building site
Attractive young man working in a call center with his colleagues
Woman cleaning the counter  in the kitchen
  • Leder enformingt och/eller tungt arbete till kroppsliga bekymmer för personalen?


  • Är stressnivån konstant hög eller har personlen svårt att hitta tillbaka till lugn och välmående efter stressiga perioder?


  • Har ert företag personal som ska vara kreativ eller extremt fokuserad?


Med hjälp av metoden Feldenkrais® erbjuder Easy Moving en skräddarsydd lösning för just ert företag.


Som Feldenkrais-pedagog optimerar jag rörelsemönstret hos mina klienter. Detta ger exceptionella resultat oavsett om det handlar om smärta och stelhet eller stress och koncentration. Jag jobbar med helheten och löser grundproblemet tillsammans med klienten.
HUR KAN FELDENKRAIS HJÄLPA?


Till skillnad från traditionella fysiska terapiformer är Feldenkrais® inte en behandling utan en inlärningsmetod.

Denna djupa, subtila form av fysisk utbildning ger deltagarna möjligheten och medvetenheten att röra sig med större lätthet genom livet. När deltagarna lär sig att använda kroppen så som den är designad att användas (som barn gör), kan mycket spänningar, smärta, blockeringar, stress osv släppa.

Läs gärna mer under "Vad är Feldenkrais?"


HUR INLEDER VI?


Eftersom det är svårt att föreställa sig hur en Feldenkraislektion känns om man inte provat innan, och vad den lämnar efter sig,

så inleder jag normalt med besök då jag berättar om metoden och låter de anställda/deltagarna prova på en grupplektion på antingen 25 eller 50 minuter. Deltagarna ligger antingen på golvet eller sitter på stol, beroende på hur era lokaler ser ut. Jag visar även exempel på hur en individuell lektion kan se ut.

Därefter diskuterar vi kring vilket upplägg som passar ert företag/organisation.


Nedan följer några exempel på hur ett upplägg kan se ut:Fysiskt tungt arbete


De anställda får lära sig hur de kan använda sin kropp mer optimalt, t ex hur de nyttjar sitt skelett maximalt. Detta är nämligen skelettets uppgift - att bära vikt. Detta vet barn intuitivt från födseln men vi vuxna har ofta genom olika ovanor börjat använda vår kropp på ett mycket mindre effektivt sätt. Därför tröttar vi också ut kroppen mer än nödvändigt; spänningar, låsningar och smärta kan bli en del av vardagen.


Det går bra att välja antingen enbart grupplektioner eller enbart individuella lektioner eller en kombination.

Grupplektioner är väldigt kostnadseffektivt då upp till 25 personer blir omhändertagna på en dryg timme. Dessa hålls vanligtvis en till två gånger per vecka, beroende på arbetsplatsens storlek och typen av arbete. Kanske är det inte möjligt för samtliga deltagare att gå vid ett och samma tillfälle.


En individuell lektion tar 50 minuter. Jag har med mig min bänk som den anställde får ligga på och lektionen är fullständigt anpassad efter den anställdes behov. Det är i huvudsak jag som gör rörelserna åt personen och man har sina vanliga kläder på sig, se översta bilden under "Priser".Svårare smärtproblematik


Vi som jobbar med Feldenkrais® har stor erfarenhet av att hjälpa människor när traditionell fysioterapi eller massage etc inte gjort så stor skillnad. 


I dessa fall krävs nästan alltid individuella lektioner. Det vanligaste är att man startar med ett paket på 8 gånger. Därefter ser vi om ytterligare åtgärder krävs. Jag erbjuder paket om 4 eller 8 lektioner.Samtliga i personalen behöver effektiv friskvård


Eftersom det finns Feldenkraislektioner som är lämpliga och gör skillnad för alla går det utmärkt att kombinera olika typer av personal i samma grupp. Man behöver alltså inte ha en grupp för kontorspersonal och en annan för t ex lagerpersonal. Det går även utmärkt att ha smärtfria, rörliga personer i samma grupp som personer med värk och stelhet.


Även här väljer man mellan grupp- och individuella lektioner eller en kombination, se ovan under Fysiskt tungt arbete.Genomgång av arbetsplatsen och personalens arbetsmoment


För att få så bra och bestående resultat som möjligt så rekommenderar jag att Feldenkraislektioner kompletteras med en genomgång att arbetsplatsen.


Jag tittar på hur de anställda använder sina kroppar i sitt arbete och visar förslag på hur olika arbetsmoment kan göras mer optimala och skonsamma.

Ev så kombinerar vi den här typen av gånomgång med personalens första prova-på lektion.


Vi gör detta som en workshop i anslutning till arbetsdagen eller under arbetsdagen om den möjligheten finns. Personalen får visa hur de jobbar och vi pratar om ifall de är medvetna om vilka arbetsmoment som lämnar spår i kroppen. De får testa mina förslag och känna hur dessa påverkar kroppen. Detta brukar leda till väldigt intressanta diskussioner.


Om ni önskar så filmar jag allt som jag visar så att deltagarna kan gå tillbaka och bli påminda om vad vi gick igenom.


Längden på en workshop anpassas till varje företag.


Om arbetsplatsen är väldigt stor så är det en fördel om jag först kan få en rundvisning tillsammans med en arbetsledare eller liknade person.I samband med workshop eller konferens


Vid tillfällen då ni samlar personalen för t ex en workshop, brainstorming session eller konferens är det ypperligt att kombinera detta med Feldenkrais®. Antingen startar man dagen med en grupplektion eller så infogar man en lektion den tiden på dagen då man av erfarenhet vet att uppmärksamheten kan börja tryta.  


Genom att tysta ner onödig aktivitet i kroppen blir det bl a lättare att fokusera, man blir mer kreativ och mer stresstålig. De allra flesta upplever en ökad känsla av lugn och ro vilket gangnar alla typer av samarbeten.


En Feldenkraislektion gör man i sina vanliga kläder i lokalen där ni redan befinner er. Om det finns utrymme att ligga på golvet så kan man välja det. Annars håller jag en lektion som görs sittandes på en stol.

Vid önskemål håller jag även en föreläsning om metoden Feldenkrais®.Må bra-dagar


I samarbete med Akupunkturhälsan i Trelleborg erbjuder Easy Moving Må bra-dagar för personalen. Dessa skräddarsys för varje tillfälle.


Vi kombinerar Feldenkraislektioner, föreläsning, avslappnande öronakupunktur (eller akupressurplåster om man ogillar nålar), guidad meditation och övning i medveten närvaro. Vanligtvis avrundar vi med nyttig lyxfika utan gluten, socker och mjölk samtidigt som vi ger diverse tips kring hälsa och mat.