Delta via Zoom


Delta via Zoom

Du har möjlighet att delta i Feldenkrais-lektioner hemma framför datorn/läsplattan/telefonen!


Du lyssnar till mina instruktioner och jag ser dig via webkameran som du ställt in så att den visar hela dig på golvet.

Jag har testat det här under 2020 och det har visat sig fungera alldeles utmärkt.


Inför varje lektion så kommer jag att skicka en länk till din e-mail som du klickar på för att komma in i mötet.


Så här förbereder du dig


1. Om du ska installera Zoom på en dator, använd denna länk: https://zoom.us/download


Om du använder en läsplatta eller telefon går du till App Store eller Google Play och söker efter Zoom och installerar.2. Om du använder en läsplatta eller en telefon och ditt första språk är svenska, se till att ditt andra språk är engelska (under plattans/telefonens inställningar). Zoom har inte svenska som ett alternativ.


 

3. När du kommer in i Zoom ser det ut så här:

Det ser något annorlunda ut på en telefon/platta men det är samma knappar.4. Starta ett möte (med dig själv 😉) genom att klicka på New meeting. På en dator får du upp den här rutan:
Klicka på Test speaker and Microphone så du är säker på att detta fungerar. Därefter väljer du att ansluta med Computer Audio.


På en telefon/platta kommer du rakt in utan att se rutan ovan.


Prova ut den plats som du ska ligga på under lektionen och se hur du bäst ställer din dator/läsplatta/telefon så att jag kan se hela dig när du ligger på golvet.5. Sedan kan du avsluta detta "möte" med dig själv. Svep med musen nertill på skärmen så att menyraden kommer fram. Klicka på den röda knappen nere till höger på skärmen där det står "End". 


På telefonen/plattan rör du vid skärmen med ett finger så får du upp knapparna.6. När det är dags för lektionen så klickar du på länken du fått i ett mail från mig. På en dator får du upp en ruta som denna här nedan där du ska markera Zoom Meetings och sedan klicka Öppna länk.

Med telefon ser det ut som nedan och du väljer Call over Internet

7. När du kommer in i mitt Zoom-möte så brukar din kamera vara på men mikrofonen av.


Någonstans på din skärm kommer du att se ikonerna här nedanför (troligtvis med bara mikrofonen överstruken). Klicka på Unmute så att jag åtminstone inledningsvis kan höra dig.Om du t ex tillfälligt har störande bakgrundsljud är det lämpligt att slå av mikrofonen igen.

Om du känner dig osäker på hur detta fungerar och du vill testa innan så hör av dig till mig så kör du och jag ett kort testmöte på några minuter så vi ser att allt fungerar som det ska.

Hör av dig till mig på 0705-730823 eller anna@easymoving.se!