arbetsrelaterade besvär


Arbetsrelaterade besvär

Har du ett arbete där du upprepar samma rörelser väldigt många gånger per dag eller tvingas du jobba i en ansträngande eller onatrurlig arbetsställning? Gör detta att du får ont eller upplever trötthet i kroppen som inte släpper? Du kanske undrar hur du ska kunna fortsätta med ditt arbete ända tills pensionen.


Det är inte ovanligt att ens arbete skolar in kroppen i rörelsemönster som gör en illa. Kanske känner du av dagens arbete i kroppen efter arbetsdagens slut. Ibland kan man känna att musklerna är spända fast de inte behöver vara det längre men man vet inte hur man ska göra för att slappna av.


Efter långvarig anspänning kan muskler behöva hjälp att hitta tillbaka till ett avspänt läge. De har helt enkelt glömt hur de slappnar av.


Feldenkraismetoden kan hjälpa dig  dels med extraordinär avslappning och dels med en ökad medvetenhet om hur du rör dig och använder din kropp. Du kan lära dig att utnyttja din kropp på fler och effektivare sätt vilket kan få besvären att minska och i bästa fall försvinna helt.


Titta gärna på filmen där jag förklarar en av orsakerna till smärta och trötthet i kroppen; Kroppen förklarad som en fabrik